Uw autoschade zelf betalen

Op het moment dat u autoschade heeft opgelopen, is dat erg vervelend. Nu is het zo dat u een autoverzekering heeft die de schade kan vergoeden. In sommige gevallen is het beter om uw autoschade zelf te betalen. Zeker op het moment dat u een kleine autoschade heeft, is het uiteindelijk voordeliger om de rekening zelf te betalen, in plaats van de rekening te claimen bij uw verzekering. Dit heeft te maken met de schadevrije jaren die u opbouwt. Zeker voor relatieve lage bedragen is het voordeliger om uw schade zelf te betalen, omdat u met de korting uiteindelijk meer geld over houdt.

Hoe zit het met no-claimkortingen

Op het moment dat u in het bezit bent van een auto, moet u een verzekering afsluiten. Mensen die geen schade rijden, bouwen schadevrije jaren op, wat uiteindelijk korting op u premie oplevert. Deze korting kan oplopen tot wel 80%.
Mocht u nu autoschade hebben en de schade zelf betalen, dan behoudt u uw schadevrije jaren. Mocht u deze schade wel claimen bij u verzekering, dan levert u een aantal schadevrije jaren in. Dit heeft tot gevolg dat u geen of minder korting ontvangt.

Voordeliger

Het lijkt misschien op het moment zelf een dure optie om uw schade zelf te betalen, maar als u deze claimt ga u per maand meer premie betalen, deze premie kan in een aantal jaar dus meer zijn dan de schade.
Het is dus zeker in sommige gevallen beter om uw schade zelf te betalen en dit geldt dan vooral voor de kleinere schade aan uw auto. Mocht u schade hebben opgelopen, dan is het altijd even goed om na te gaan hoeveel schadevrije jaren u inlevert

Vragen? Neem contact op

Mocht u nu vragen hebben over het zelf betalen van de schade en wat nu precies beter is? Dan kan u altijd contact met ons opnemen en u vragen te stellen.

 

Contactgegevens