Ruitreparatie en vervangen

Uitdeuken

Schadeherstel

Merk erkend herstel

Autoschade zelf betalen

Op het moment dat u autoschade heeft opgelopen, is dat erg vervelend. Nu is het zo dat u een autoverzekering heeft die de schade kan vergoeden. In sommige gevallen is het beter om te kiezen voor autoschade zelf betalen.

Zeker op het moment dat het schadeherstel geen grote rekening met zich meebrengt, is het uiteindelijk voordeliger om deze zelf te betalen. Dit in tegenstelling tot het claimen bij uw verzekeraar. De verzekeraar rekent dit namelijk door in uw verzekering door het wegnemen van een X aantal schadevrije jaren. Meld schade gemakkelijk online voor het herstellen van uw autoschade of het maken van een kostenindicatie!

Schade melden

Hoe zit het dan met no-claimkortingen?

Voor het gebruik van uw voertuig heeft u een autoverzekering afgesloten bij uw verzekeraar. Mensen die geen schade rijden, bouwen schadevrije jaren op.Wat uiteindelijk korting op uw premie oplevert. Deze korting kan oplopen tot wel 80% van het basistarief van uw verzekering.

Mocht u autoschade hebben en uw autoschade zelf betalen, dan behoudt u de opgebouwde schadevrije jaren en daarmee uw korting. Mocht u deze schade wel claimen bij u verzekering, dan gaat dit ten kosten van uw schadevrije jaren. Dit heeft tot gevolg dat uw premie oploopt en de maandelijkse kosten stijgen. Het is hierin de afweging wat op langer termijn een kostenbesparende afweging is. Hierin adviseren wij u graag, neem daarom gerust contact met ons op!

Contact opnemen

Wat is voordeliger?

Het lijkt misschien op het moment zelf een dure optie om uw schade zelf te betalen. Maar u gaat per maand meer premie betalen als u deze claimt. En deze premie kan in een aantal jaar dus meer zijn dan de totale eenmalige schade.

Het is dus in sommige gevallen juist beter om uw schade zelf te betalen en dit geldt dan vooral voor de kleinere schade aan uw auto. Mocht u schade hebben opgelopen, dan is het altijd even goed om na te gaan hoeveel schadevrije jaren u inlevert.

Vragen over uw autoschade zelf betalen?

Mocht u nu vragen hebben over het zelf betalen van de schade en wat nu precies beter is? Dan kan u altijd contact met ons opnemen en u vragen te stellen.

Contactgegevens